Wykonanie
Pyszna zdrowa pełna witamin i smaków jesiennych
sałatka.
Orzechy nadały
gruszce orzechowego smaku.
Ser wędzony i polędwiczka przypominają nam o smakach z lasu. Pyszny
winegret pomarańczowy podkreślił charakter sałatki.

składnikikilka plastrów
polędwiczki wieprzowej wędzonej ze znakiem QAFP
ser wędzonypomidorki koktajlowemix
sałat1 szt
figakawałki dyniKarmelizowana
gruszka1 szt
gruszka1/4 szkl
orzechów włoskich1 łyżka
miodu1 łyżka
masławinegret pomarańczowysok z jednej
pomarańczy2 łyżki
oleju rzepakowego1 łyżeczka mieszanki
suszonych pomidorów,
czosnku i
bazyliisól i
pieprz do smakuWykonanie
Dynię obieramy, kroimy na kawałki, układamy w naczyniu żaroodpornym posypujemy
solą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni. Pieczemy do miękkości. Z
gruszki usuwamy gniazda nasienne, kroimy krajalnicą na plastry.Na gorącą patelnię wkładamy
masło i
miód dodajemy
orzechy smażymy przez około 2 minuty. Dodajmy plastry
gruszki smażmy z każdej strony przez chwilę.
Ser i
figę kroimy na ósemki.
Pomidorki koktajlowe na pół. Polędwiczkę na plastry.
Winegret pomarańczowy Do pojemnika wlewamy sok z
pomarańczy,
olej ,mieszankę
suszonych pomidorów,
czosnku i
bazylii doprawiamy do smaku
sola i
pieprzem. Na talerzu układamy mx
sałat, wędzoną polędwiczkę i
ser,
figę,
pomidorki,
gruszkę z
orzechami. Przed podaniem polewamy
winegretem pomarańczowym.