ßßß
Składniki· 1polędwiczka wieprzowa· 100mlwina czerwonego Celebro· 1szalotka,· 1opakowanie smakowita pajda z ziołami ogrodowymi· 3łyżki miodu· 2liście laurowe· świeży tymianek· sól: do smaku· pieprz do smakuWykonanie:Polędwiczkę oczyszczamy z błon i tłuszczu, następnie myjemy i dokładnie osuszamy. Przygotowujemy marynatę. Do miseczki wlewamy wino, dodajemy miód, przyprawy, zioła, pokrojoną szalotkę wszystko dokładnie mieszamy. Do tak przygotowanej marynaty wkładamy polędwiczkę i odstawiamy w chłodne miejsce na dwie godziny Do naczynia żaroodpornego wkładamy Smakowitą Pajdę w kawałkach, na nią kładziemy polędwiczkę i przykrywany folią aluminiową. Tak przygotowaną wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na około 20-30 minut. Na 5 minut przed końcem zdejmujemy folię . Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu układamy makaron, na nim pokrojona polędwiczkę całość polewamy sosem z pieczenia polędwiczki.