Wykonanie
Sezon na wakacje trwa na blogu będą pojawiać się przepisy z różnych stron świata, Dziś zapraszam na przekąskę z
ciasta filo z warzywami jest bardzo lekka pyszna efektowna. Stanowi uzupełnienie dekoracji stołu. Zapewne się domyślacie chodzi o kuchnie grecką.
Składanki100g
masła1 opakowanie
ciasta filonadzienie1
bakłażan1
papryka150g
seraświeży
tymianekolej rzepakowywykonanie
Masło rozpuściłam w garnuszku.Na stolnicy rozłożyłam ciasto posmarowałam
masłem zrobiłam koszyczki z
ciasta fillo które upiekłam w piekarniku w temp 180stopni około 15 minut.
Bakłażana pokroiłam w kosteczkę posypałam
solą, odstawiłam na 30minut. następnie odcisnęłam sok.Na
oleju podsmażyłam
bakłażana około 8 minut,dodałam pokrojoną
paprykę,
ser i
tymianek dodałam
sól i
pieprz do smaku.Wszystko dokładnie wymieszałam.Do koszyczków włożyłam farsz zrobiłam dekoracje z warzyw i
sera .