ßßß Cookit - przepis na PACZUSZKI Z CIASTA FILO

PACZUSZKI Z CIASTA FILO

nazwa

Składniki

Wykonanie

października 16, 2014
Paczuszki z ciasta filo nadziane kokosową ricottą* i śliwką / prażonym masłem migdałowym i gruszką oraz żurawiną całoowocową podane z kokosowym musem, śliwką i pestkami granatu
* ricotta + cukier z kwiatu kokosa + mus kokosowy
Składniki (na 4 sztuki)
8 płatów ciasta filo
rozpuszczone masło ghee
dowolne dodatki (u mnie jak w opisie)
Przygotowanie:
1. Nagrzać piekarnik do 180 stopni.
2. Płat posmarować masłem i nałożyć na niego następny płat również natłuszczony. (Wystarczą dwa płaty na jedno ciastko)
2. Na każdy tak przygotowany płat nakładać ulubione dodatki. (U mnie jak w opisie)
3. Piec około 13 minut.
4. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Share This Story
You Might Also Like
Źródło:http://poraneknaslodko.blogspot.com/2014/10/688-paczuszki-z-ciasta-filo.html