ßßß
S kładnikiciasto na rolad ę4 jajka85 g cukru50 g mąki pszenna50 g mąk i ziemniaczan ej1/2 łyżeczki proszku do pieczeniacukier waniliowy Kamiskrem czekoladowyśmietana kremówka 30% 250 mlczekolada gorzka tabliczka 1 sztuk acukier puder 1/2 szklank iWykon anieMasa biszkoptowa Wymieszać dwa rodzaje mąki z proszkiem do pieczenia. Żółtka ubić z cukrem, dodać przesiane mąki, ubić białka na sztywno, dodać do masy z żółtkami, delikatnie wymieszać. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczeny około 10-12 minut w 170-180 stopniach C Po upieczeniu zdejmujemy papier do pieczenia. Na ściereczkę kuchenną kładziemy roladę następnie zwijamy pozostawiamy do ostygnięcia.Ubijamy śmietanę dodajemy cukier i rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę, delikatnie mieszamy.Rozwijamy ciasto biszkoptowe wykładamy krem czekoladowy zwijamy. Robimy dekoracje z drobnych płatków czekolady .