ßßß
około 1,5 kg karkówkisól, pieprz do mięsa1,5 litr wody500 ml piwa3 cebule3 ząbki czosnkuolej do smażeniaduża łyżka miodu spadziowego2 łyżeczki rozmarynu2 liście laurowekilka ziaren pieprzu4 ziarenka ziela angielskiego2 łyżeczki pieprzu ziołowegołyżeczka pieprzu naturalnegoKarkówkę pokroić na plastry, lekko wystukać tak by były około 1.5 cm grubości i doprawić z dwóch stron solą i pieprzem.Obsmażyć każdy kawałek z dwóch stron lekko na patelni z rozgrzanym olejem.Pokroić cebulę, posiekać czosnek - usmażyć aż będą szkliste również na oleju.Mięso włożyć do garnka, dodać usmażoną cebulę, zalać całość wodą i piwem.Dodać wszystkie przyprawy i miód, zagotować - gotować około 30 minut aż mięso będzie miękkie.Doprawić do smaku solą.Jeśli chcecie sos można zagęścić mąką.