Wykonanie
Bardzo lubię grzanki, na śniadanie, kolację i jako przekąski. Najchętniej sięgam po bruschettę, czyli grzankę posmarowaną
oliwą i
czosnkiem z przeróżnymi dodatkami. Ostatnio eksperymentowałam z serowymi grzankami, dlatego dzisiaj pokazuję Wam grzankę z
kozim serem,
rukolą i
gruszką, a wcześniejsze przepisy to:bruschetta z
kozim serem,
winogronami i dressingiembruschetta z
miękkim serem,
gruszką i
konfiturą .
bagietka z
ciemnego pieczywaoliwaząbek
czosnkugarść
rukoliroladka
koziego seragruszkamiódkrem lub
ocet balsamicznyświeży
tymianekBagietkę pokroić na kromki, skropić
oliwą, natrzeć
czosnkiem (można go przecisnąć przez praskę) i wyłożyć na rozgrzaną patelnię lub ułożyć w piekarniku, po 1-2 minutach przełożyć na drugą stronę.Na grzankach ułożyć liście
rukoli, dodać pokrojony w plasterki
kozi ser i
gruszkę.Skropić
miodem i kremem lub
octem balsamicznym, doprawić
pieprzem i dodać świeży
tymianek.