ßßß Cookit - przepis na Camembert zapiekany z czosnkiem i tymiankiem

Camembert zapiekany z czosnkiem i tymiankiem

nazwa

Wykonanie

Polecam dzisiaj degustację sera Camembert na ciepło w aromatycznym tymianku i czosnku.
Składniki:
1 Camembert (dla jednej osoby)
1 ząbek czosnku
kilka gałązek świeżego tymianku
1 łyżka oliwy z pierwszego tłoczenia
1 łyżka miodu kwiatowego (najlepiej lawendowy)
1 bagietka (wypiek własny )
Wykonanie:
Ser umieścić bez folii w opakowaniu drewnianym, ponacinać nożem, w otwory włożyć pokrojony w plastry czosnek oraz świeże listki tymianku. Skropić oliwą, miodem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni na około 10 minut. Podawać na gorąco ze świeżą bagietką.
Proponowane wino:
Pinot Blanc 2012, Cave de Beblenheim - Alsace, France
Smacznego et Bon appétit !
Źródło:http://wino-francja-kuchnia.blogspot.com/2014/09/camembert-zapiekany-z-czosnkiem-i.html