Kilka razy próbowały, aż wreszcie spotkały się, pewnego dnia rano by zrobić sałatkę. Na zakupach pomyślały o cieście z owocami. Zapomniały kupić owoce na ciasto, ale użyły tych na sałatkę. Zrobiły mlecznąkawę z brązowym cukrem. Nastawiły chałwowe ciasto do pieczenia, przyrządziły sałatkę i tysiąc zdjęć. Ciasto na uśmiech, na nie pogodę i na drogę! Pichcenie z Asiejką gwarantuje uśmiechy :)ciasto :szklanka maślanki3/4 szklanki trzcinowego cukru2,5 szklanki mąki pszennej3 jajka2,5 łyżeczki proszku do pieczeniałyżka cukru waniliowegopół szklanki oleju3-4 łyżki tahini (pasta sezamowa z kakao)owoce :ok. 200 gram czereśninektarynkakruszonka :100 gram mąki50 gram cukru brązowego50 gram miękkiego masłaWszystkie składniki na ciasto zmiksować na gładką masę.Wylać na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Czereśnie wydrylować, nektarynkę pokroić w cienkie plasterki.Owoce wyłożyć na cieście.Zagnieść składniki na kruszonkę i obsypać nią owoce na cieście.Piec w temp. 170 st.C przez 40 minut do tzw. suchego patyczka.