Wykonanie
Nadzieja.
2 szklanki
mąki + 1 łyżkaszklanka
mleka1,5 szklanki
wody gazowanej
jajko3 łyżki
oleju2 łyżki
cukrułyżka
kakaoMleko,
wodę,
olej i
jajko wymieszać trzepaczką ze sobą.Dodać 2 szklanki
mąki i
cukier, połączyć na gładką masę.Odlać pół szklanki masy do szklanki, dodać łyżkę
mąki i łyżkę
kakao - wymieszać porządnie.Rozgrzaną patelnię przed pierwszym naleśnikiem lekko natłuścić.Wlać na patelnię porcję jasnego ciasta, a na nie wylać łyżeczką ciasto ciemne robiąc zawijaski.Czekać aż pierwsza strona naleśnika się upiecze i przełożyć na drugą stronę.Podawać zawinięte w ruloniki - u mnie z sosem
tofii i
płatkami migdałów.