Wykonanie
Emocje.Pozytywne.Dają siłę .
![](/Data/Images/www.dusiowakuchnia.pl\2013_slash_03_slash_pizza-na-drozdzowym-ciescie/l/1935063560.jpg)
500 gram
mąki pszennejszklanka
mleka50 gram świeżych
drożdżyłyżeczka
cukrułyżeczka
soliduża szczypta
oreganołyżka
olejuPokruszone
drożdże wymieszać z połową ciepłego
mleka,
cukrem i łyżką
mąki.Odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut.
Mąkę połączyć z resztą
mleka,
solą,
oregano i
olejem.Dodać wyrośnięte
drożdże i zagnieść elastyczne ciasto.Odstawić na godzinę do wyrośnięcia.Odgazować ciasto - wbijając pięść w nie, zagnieść ponownie.Rozwałkować na dwie pizze.Nakładać sos (przepis) i ulubione dodatki.Piec 20 minut w temp. 180 st.C.