ßßß Cookit - przepis na Surówka z pekińskiej i ogórka kiszonego

Surówka z pekińskiej i ogórka kiszonego

nazwa

Wykonanie

Fotografowanie Dusiowe.
Dla chętnych tutaj - klik .
Pierwsza sesja z dziećmi za mną:)))
mała kapusta pekińska
3 pomidory
kilka ogórków kiszonych
pół papryki czerwonej
2 cebule
ząbek czosnku
sól, pieprz
dip winegret:
6 łyżek oleju z pestek winogron
1 łyżka octu(albo kilka kropel soku z cytryny)
1 łyżka miodu
szczypta soli
ulubione zioła
suszony czosnek
Pekinkę pokroić w paseczki.
Pomidory, paprykę i cebulę w kosteczkę.
Czosnek przecisnąć przez praskę.
Przygotować dip - wymieszać wszystkie składniki ze sobą w szklance.
Warzywa doprawić solą i pieprzem.
Polać dipem i wymieszać.
Zostałam otagowana do zabawy przez Kuchnię Pe-es.
Zasady:
1. Opublikuj te zasady.
2. Dodaj swoje zdjęcie i 11 faktów o sobie, które przyjdą Ci jako pierwsze do głowy.
3. Odpowiedz na pytania pozostawione Ci w oryginalnym poście.
4. Stwórz nowe pytania i wyznacz osoby do dalszej zabawy.
5. Powiedz im na blogu/twitterze/facebooku, że zostali otagowani.
najświeższe zdjęcie ze mną z wczoraj:
Fakty o mnie:
1. Od zawsze jestem blondynką, nigdy nie miałam innego koloru włosów, chociaż coraz częściej mnie kusi.
2. Mam kota, który nałogowo mnie gryzie.
3. Od początku studiów chciałam je rzucić, potem skończyłam licencjat, a teraz robię magisterkę.
4. Mam 50m do morza, a przez całą zimę byłam raz na plaży.
5. W potrawach cenię kolory.
6. Nie przepadam za mięsem, ale jem - przez rok byłam wegetarianką w czasach gimnazjum.
7. Kocham fotografować, wszystko. Uwielbiam mieć w torebce aparat, a zdarza się, że mam nawet 3 ze sobą :)
8. Uwielbiam męskie perfumy.
9. Jestem uzależniona od biżuterii, torebek i butów.
10. Jestem bałaganiarą.
11. Z Pavem oboje jesteśmy z Trójmiasta, ale poznaliśmy i zakochaliśmy się w sobie w Zakopanem, dlatego góry to nasza miłość.
Pytania:
1. Jakie jest Twoje największe osiągnięcie?
Zdobycie licencjatu z Biologii, od początku to była droga przez mękę, ale się udało. 2. Jaka jest Twoja ulubiona piosenka?
Nie mam ulubionej, to się zmienia od nastroju, pory dnia, ale ostatnio siedzi mi w głowie - The Pretty Reckless - You.
3. Śniadanie, lunch czy obiad?
Kolacja :))) Śniadań do niedawna w ogóle nie jadłam, dla figury trzeba było to zmienić. Obiadów nie lubię, ale kolację o tak - chociaż to też zgubne...
4. Podaj 3 rzeczy, bez których nie mogłabyś żyć.
Aparat, komórka, tusz do rzęs:)
5. Jaki jest Twój największy lęk?
Boję się śmierci, ognia i samotności.
6. Ulubiony film?
Z nowszych to : Służące, Pamiętnik. Z klasyki : Szeregowiec Ryan, Titanic, Forrest Gump.
7. Gdybyś ktoś mógł spełnić Twoje 3 życzenia, to jakie by one były?
Dom z dużą kuchnią.
Obiektyw do macro.
Nowe ciuchy.
8. Jaka jest Twoja ulubiona rzecz dotycząca miejsca, w którym mieszkasz?
Bliskość plaży i morza, którą cenię latem wieczorami. 9. Gdzie widzisz siebie za 10 lat?
W pięknej kuchni, gotującą obiad dla męża, wykonującą sesje fotograficzne w domowym studiu.
10. Ulubiona Twoja cecha?
Pilność.
Do zabawy nominuję Basię :)
Źródło:http://www.dusiowakuchnia.pl/2012/03/surowka-z-pekinskiej-i-ogorka-kiszonego.html