Wykonanie
Od jakiegoś czasu obserwuję w
sieci boom na omlet owsiany. Na początku jakoś mnie nie przekonał, ale postanowiłam w końcu sobie go przygotować. Omlet owsiany to fajna opcja na posiłek potreningowy. Jego dużą zaletą jest to, że bez problemu można przygotować go dzień wcześniej i zabrać ze sobą do pracy, na uczelnię, czy siłownię. Nie musicie smarować go żadnymi dodatkami, sam także smakuje wyśmienicie :) Eksperymentujcie i znajdźcie swoją ulubioną opcję :)porcja dla jednej osoby
35g
płatków owsianych2
jajkapół łyżeczki
proszku do pieczeniamarchew2 łyżki
jogurtu naturalnego+3 łyżki
jogurtu greckiego3 łyżki domowej nutelli z
awokadołyżeczka
wiórków kokosowychPłatki owsiane zmiel drobno, dodaj
jajka, startą
marchewkę i 2 łyżki
jogurtu naturalnego. Całość zmiksuj dokładnie. Na patelnie wylej masę owsiano-jajeczną. Smaż ok 4 minut. Następnie odstaw na chwilę do przestygnięcia, po czym pokrój na 4 prostokąty (lub trójkąty w zależności jaką masz patelnie). Mini omlety przekładaj
jogurtem greckim i domową nutellą i układaj jeden na drugim. Ostatnią warstwę posyp wiórkami kokosowymi.