Wykonanie

Składniki (na 2 duże szklanki):1 dojrzałe
mango1-1.5 szklanki
maślanki*2 łyżki
jagód gojiokoło 2 łyżeczki
miodusok z 1/2
limonki (lub
cytryny)1/2 łyżeczki startego świeżego
imbiru* Zamiast
maślanki oczywiście można użyć
mleka (wtedy zapewne potrzeba trochę mniej dla uzyskania odpowiedniej konsystencji) albo
jogurtu naturalnego.Przygotowanie:Do pojemnika blendera wrzucamy
jagody goi i mielimy na proszek.
Mango obieramy, następnie obkrawamy miąższ od pestki i dodajemy do blendera. Dorzucamy starty
imbir, wlewamy
sok z limonki oraz zalewamy
maślanką – proponuję najpierw wlać 1 szklankę, a później dodać więcej dla uzyskania odpowiedniej konsystencji koktajlu (ja użyłam niecałe 1.5 szklanki). Wszystko miksujemy na gładki koktajl, dodajemy
miód do smaku (jeśli
mango jest słodkie powinna wystarczyć 1, max 2 łyżeczki), znowu blendujemy aby składniki się połączyły. Gotowy koktajl można jeszcze udekorować
jagodami goi.Uwagi: Polecam aby
maślanka oraz
mango było prosto z lodówki.