ßßß Cookit - przepis na Szybkie w przygotowaniu , pączki z parzonego ciasta. Idealne na deser do popołudniowej kawy. Mi smakują najlepiej gdy odleżą parę godzin.

Szybkie w przygotowaniu , pączki z parzonego ciasta. Idealne na deser do popołudniowej kawy. Mi smakują najlepiej gdy odleżą parę godzin.

nazwa

Wykonanie

21 stycznia 2015
Pączki wiedeńskie
Składniki:
( Na ok. 15 sztuk średniej wielkości pączków)
1,5 szklanki wody
150 g masła
1/2 łyżeczki soli
1,5 szklanki mąki pszennej
4 jajka
olej do głębokiego smażenia
papier do pieczenia
cukier puder do posypania
Przygotowanie:
Wodę z masłem i solą zagotować. Dodać do garnka powoli mąkę ucierając szybkim ruchem aż ciasto stanie się jednolite i zacznie odchodzić od ścianek. ( będzie bardzo gęste). Zdjąć z ognia , dodawać po jednym jajku miksując ciasto na najwyższych obrotach.
Z papieru do pieczenia powycinać kwadraty .
Do szprycy nałożyć ciasto , wyciskać je na przygotowany papier tworząc dowolny kształt pączków
Gotowe pączki wrzucić na rozgrzany olej papierem do wierzchu. Gdy papier się odklei od razu go usunąć. Pączki przekręcić na drugą stronę smażyć na złoty kolor.
Usmażone pączki wyjmować łyżką cedzakową , osuszyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Posypać obficie cukrem pudrem.
Smacznego
Post navigation
← Delikatne polędwiczki wypełnione pastą jajeczną w serowej panierce. Pomysły na niedzielny , rodzinny obiad.
Zdrowe pierogi z kaszą gryczaną i białym serem które polubiła moja 20mies. córka z czego jestem bardzo zadowolona.Pomagała mi przy ich zrobieniu i sam farsz jadła łyżeczką. Ciasto jest delikatne i nie skleja się dzięki zaparzeniu mąki i dodaniu całego jajka. →
Źródło:http://www.szczyptachili.pl/szybkie-w-przygotowaniu-paczki-z-parzonego-ciasta-idealne-na-deser-do-popoludniowej-kawy-mi-smakuja-najlepiej-gdy-odleza-pare-godzin