Wykonanie
Mega smaczne ciasto Snickers bez pieczenia idealne na deser czyli bajecznie prosty i szybki w wykonaniu smakołyk, który zapewni rozkosz podniebieniu wszystkim kochającym słodkości.
składniki na formę 22 na 28 cm350 g
krakersówpuszka masy krówkowejo smaku
kawowym lub
czekoladowymkrem budyniowy2 opakowania budyniu
waniliowego bez
cukru4 łyżki
cukru600 ml
mleka100 g
masłamasa orzechowa300 g prażonych
orzechów ziemnych bez
soli120 g
masła1/2 szklanki
cukru kryształu4 łyżki
mioduprzepismasa budyniowa
Budyń w proszku oraz
cukier mieszamy z 1/2 szklanki
mleka, resztę
mleka zagotowujemy, dodajemy rozpuszczony
budyń ciągle mieszając aż masa zgęstnieje.Gorący
budyń miksujemy z
masłem na gładki krem.W formie wyłożonej papierem do pieczenia układamy pierwszą warstwę
krakersów.Masę kajmakową ( można ją lekko podgrzać ) rozprowadzamy na ciastkach, po czym układamy kolejną warstwę
krakersów.Na
krakersy wlewamy jeszcze ciepły
budyń i dokładnie go rozprowadzamy a na wierzchu masy budyniowej umieszczamy ostatnią warstwę
krakersów.masa orzechowaW garnku na małym ogniu rozpuszczamy
masło,
miód i
cukier i ciągle mieszając, żeby masa się nie przypaliła, następnie wsypujemy
orzechy i całość gotujemy około minuty ciągle mieszając.Na
ciastka przekładamy masę
orzechową starannie ją rozprowadzając.Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki aby stężało na kilka godzin a najlepiej na noc.