Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Zapomniany
łosoś, wędzony nocąWędzarnia Waldemara »
Chrzan domowy

Tak przygotowany
chrzan jest bardzo mocny, ostry. Medal temu kto zjadłby na raz taką ilość tego
chrzanu co widać na zdjęciu (ok 1/2 małej łyżeczki) bez łez i grymasu na twarzy :-)Składniki:-ok. 1 szklanki oczyszczonego korzenia
chrzanu (pokrojony w kawałki ok.1-2 cm),- sok z połowy
cytryny,- pół łyżeczki
cukru,- pół łyżeczki
soli,- ok. 2 łyżek
śmietany (12% lub 18%)Oczyszczony i pokrojony na kawałki
chrzan włożyć do pojemnika blandera, przykryć i rozdrobnić. Kiedy będzie starty na wiórki dodać:
sok z cytryny,
sól cukier i
śmietanę. Po dokładnym wymieszaniu sprawdzić konsystencję i smak (uwaga ma moc!), jeśli jest za gęsty można dodać przegotowanej
wody, jeśli za mocny można dodać
śmietanę lub np.
buraczki starkowane – będzie
ćwikła J. Ponownie zmiksować. Przełożyć do słoiczków, szczelnie zakręcić. Przechowywać w lodówce.Smacznego i na zdrowieniedziela, 18 października 2015, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter