Wykonanie
Witam kochani. Ostatnio ugotowałam sporo
fasoli z zamiarem przygotowania odżywczych sałatek i
powiem Wam, że z gotowanym
brokułem i
cukinią to po prostu r e w e l a c j a ! Polecam gorąco!

Składniki na 8-10 porcji

2 kopiaste szklanki ugotowanej
fasoli Jaś1 nieduża
cukinia1
brokułSos jogurtowo-
majonezowy2 łyżki
majonezu2-3 łyżki
jogurtu naturalnego1 łyżeczka z brzuszkiem
chrzanu1 łyżeczka z brzuszkiem
miodu lub
cukier do smaku
sól do smakuPrzygotowanieLINK do przepisu na filmie
Fasolę opłukuję na sicie. Zalewam zimną
wodą i zostawiam na noc. Odcedzam
wodę. Znowu ją opłukuję i zalewam świeżą
wodą. Gotuję pod przykryciem do miękkości-przeważnie ponad godzinę-trzeba po prostu próbować, by nie była twarda ani by się nie rozgotowała.
Brokuł i
cukinię gotuję razem 5-7 minut tak, zeby warzywa zmiękły, ale nie zmieniły koloru.Mieszam dokładnie składniki sosu i polewam pokrojone w kostkę warzywa i całą
fasolę. Mieszam i koryguję smak w razie potrzeby. Delicje!Życzę smacznego!Pozdrawiam Weronika