ßßß Cookit - przepis na Krem pomidorowy

Krem pomidorowy

nazwa

Wykonanie

SKŁADNIKI:
1 porcja rosołowa
500 g mięsa wieprzowego na gulasz
włoszczyzna
800 g pomidorów z puszki
70 g przecieru pomidorowego
2 ząbki czosnku
2 liście laurowe
2 ziarenka ziela angielskiego
pieprz i sól do smaku
suszona bazylia i lubczyk do smaku
2 łyżki oleju rzepakowego
PRZYGOTOWANIE:
A więc tak :)
Do misy multicookera wlewamy półtora litra wody. Dodajemy składniki. Zamykamy pokrywę i nastawiamy program SOUP i czas 60 minut.
Oczywiście po ugotowaniu i wyłowieniu z zupy mięsa mogłabym użyć blendera do zmiksowania. Sęk w tym, że miałam już ich niezliczoną ilość i każdy się zwyczajnie psuł bardzo szybko. Zupę przelałam do Thermomixa i zmiksowałam 15 s/obr 7-10.
Zupę podałam z drobno posiekanymi kawałkami mięska lub z makaronem tortellini :)
Źródło:http://claudittemisscooking.blogspot.com/2015/11/krem-pomidorowy.html