ßßß Cookit - przepis na Talarki z cukinii w panierce

Talarki z cukinii w panierce

nazwa

Wykonanie

Smaczna i łatwa w przygotowaniu zakąska :-)
Składniki:
1 młoda cukinia
2 jajka
mąką
bułka tarta
sól, pieprz
Wykonanie:
Cukinię umyć, pokroić w talarki o grubości ok. 1/2 cm. Posolić i odstawić na 15 minut, po czym odsączyć z soku na papierowym ręczniku. Jajka roztrzepać w miseczce widelcem. Obtaczać każdy plasterek cukinii w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju, z obu stron.
Podawać polane sosem czosnkowym. Smacznego :-)
Kategoria:
Przystawki i sałatki
Autor(ka): agattekh Czas publikacji: piątek, 31 sierpnia 2012 15:52
Opcje
Poleć znajomemu wpis „Talarki z cukinii w panierce”
Źródło:http://agattek.blox.pl/2012/08/Talarki-z-cukinii-w-panierce.html