ßßß
Składniki :1 ząbek czosnku drobno posiekany1 łyżeczka świeżego startego imbiru1 marchewka pokrojona w zapałki0,5 szklanki pędów bambusa pokrojonych w zapałki450g kiełków fasoli0,5 łyżeczki soliduża szczypta białego pieprzu1 łyżka jasnego sosu sojowego0,5 łyżki oleju sezamowegooliwa do smażenia
Przygotowanie :W woku lub na głębokiej patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek i imbir i smażyć przez chwilę często mieszając. Uważać, aby nie przypalić czosnku! Dodać marchewkę i pędy bambusa, smażyć ciągle mieszając (stir-fry) przez kilka minut. Dodać kiełki fasoli, doprawić solą i pieprzem i smażyć przez kolejne kilka minut, do czasu aż kiełki będą ciepłe. Polać sosem sojowym i olejem sezamowym, wymieszać i natychmiast podawać.
Smacznego !