Wykonanie
Spontaniczne desery są najsmaczniejsze!Przynajmniej u mnie.;)Kremowa konsystencja,
porzeczkowo -
kokosowy aromat...Mmmmm....Prosto, bardzo szybko i zaskakująco dobrze!
Składniki:puszka
mleka kokosowego (400 ml )garść
porzeczekksylitol (2 łyżki lub do smaku) lub
stewia (szczypta, lub do smaku)
Wykonanie:Puszkę
mleka kokosowego włóż do lodówki na 24 godziny by "się ostało", by gęsta część kokosowa oddzieliła się od kokosowej
wody (możesz ją zużyć do koktajli).Delikatnie otwórz puszkę i wyjmij gęścinę, dorzuć doń garść
porzeczek, dowolny słodzik i zmiksuj.GOTOWE!
Najszybszy deser świata... czyż nie?;)
Jeśli włożysz deser do lodówki, schłodzony osiągnie konsystencję bardzo gęstego kremu.Też pysznie!:)
Smacznego!Ciao!:)