Wykonanie

Świeżość potraw jesienią to rzadkość, ale nie jest niemożliwa. Ta
sałatka dostarcza wielu witamin, właściwości odżywczych i właśnie świeżej nuty. Za oknem bury i szary klimat, a na talerzu rozświetlona
kukurydzą,
ananasem, świeżym
selerem i posiekaną
natką, porcja zdrowia :)Składniki:pół szklanki suchej komosy1 szklanka
wody1 słoiczek
selera w zalewie4 plastry
ananasapół puszki
kukurydzy2
łodygi selera naciowego70 g
wędliny z
indykałyżka posiekanej
natki pietruszkikilka kropel
cytrynySeler odsączyć na sitku. Komosę wsypać do garnka, zalać
wodą i zagotować. Zmiejszyć ogień, przykryć i gotować około 12 minut (powinna być delikatnie chrupiąca). Przesypać na to samo sitko co
seler, dorzucić
kukurydzę, zostawić na kilka minut.
Wędlinę pokroić w paski lub kostkę.
Ananasa pokroić na mniejsze kawałki.
Seler naciowy obrać i pokroić skośnie na cieniutkie paseczki. Wszystkie składniki wymieszać w dużej misce doprawiając świeżo mielonym
pieprzem i
sokiem cytrynowym. Dorośli
mogę wymieszać swoja porcję z
majonezem i lekko posolić.