Wykonanie
Zagniatanie ciasta: 5 minut. Przygotowanie kremu: 5 minut. Miksowanie musu: 1 minuta. Mycie
malin: 1 minuta. Robienie zdjęć: pół sekundy. Doznania: bezterminowo bezcenne...
Spód stąd :250 g
mąki7 łyżek
cukru pudru2
jajka100 g
masłaZagniotłam, bardzo szybko, ciasto. Uformowałam kulę i włożyłam na 2 godziny do lodówki. Piekarnik nagrzałam do 180 stopni. Ciasto rozwałkowałam na folii spożywczej i odwracając do góry nogami wyłożyłam dno formy. Docisnęłam i nakłułam dno, przykryłam papierem do pieczenia i wysypałam
fasolę. Piekłam 15 minut, zdjęłam papier z
fasolą i piekłam kolejne 15 minut.M us:90 0 g pokrojonego w kawałki
rabarbaru3 łyżki
cukru trzcinowegoW garnku, z grubym dnem, zasypałam
rabarbar cukrem i odstawiłam na 2 godziny. Gotowałam razem z
sokiem, który puścił, tak długo, aż odparowała
woda. Zmiksowałam całość i wychłodziłam.
Krem:125 g
serka philadelphia200 g kremówki2 łyżki
cukru pudrułyżeczka pasty waniliowejUbiłam
śmietanę, pod koniec dodałam
cukier.
Serek roztarłam w drugiej misce, dodałam ubitą
śmietanę i
wanilię. Na wystudzoną tartę wyłożyłam mus, połączony z dwiema łyżkami kremu,
potem sam krem,
maliny i kilka gałązek świeżej
mięty... Chłodziłam pół godziny w zamrażalniku.