ßßß
 
            
         SKŁADNIKI1,5- 2 kg. schabu bez kościpo łyżce ziół typu: majeranek , rozmaryn, tymianek ( suszone lub świeże)4 ząbki czosnku2 łyżki oliwy2 łyżeczki solipół łyżeczki pieprzu kolorowego1 listek laurowy ( zmielony razem z pieprzem)1 łyżka słodkiej papryki2 ziarenka ziela angielskiego ( zmielone razem z pieprzem1 łyżka oleju lub smalcu.WYKONANIESchab myjemy , osuszamy ręcznikiem. Do miski wlewamy oliwę, dodajemy zioła, pieprz, sól,zmielony liść i ziele angielskie. Wkładamy schab do miski i dokładnie obtaczamy w marynacie. Zostawiamy w chłodnym miejscu na 24 godziny. Można od czasu do czasu przewrócić schab i pomieszać.
SKŁADNIKI1,5- 2 kg. schabu bez kościpo łyżce ziół typu: majeranek , rozmaryn, tymianek ( suszone lub świeże)4 ząbki czosnku2 łyżki oliwy2 łyżeczki solipół łyżeczki pieprzu kolorowego1 listek laurowy ( zmielony razem z pieprzem)1 łyżka słodkiej papryki2 ziarenka ziela angielskiego ( zmielone razem z pieprzem1 łyżka oleju lub smalcu.WYKONANIESchab myjemy , osuszamy ręcznikiem. Do miski wlewamy oliwę, dodajemy zioła, pieprz, sól,zmielony liść i ziele angielskie. Wkładamy schab do miski i dokładnie obtaczamy w marynacie. Zostawiamy w chłodnym miejscu na 24 godziny. Można od czasu do czasu przewrócić schab i pomieszać. Następnego dnia wyjmujemy mięso z marynaty i chwilę obsmażamy na gorącym tłuszczu. Do miski, w której mieliśmy marynatę wsypujemy papryką i część wyciśniętego czosnku. Obtaczamy jeszcze raz mięso i wkładamy do piekarnika nagrzanego, do 200 stopni. Pieczemy ok. 30 min w takiej temperaturze. Następne 30 min w 180 stopniach. Po tym czasie posypujemy pieczeń resztą czosnku i pieczemy jeszcze 15 min w temperaturze 160 stopni. Wyjmujemy- podajemy gorące do obiadu. Jak zostanie mamy zimne do kanapek.
Następnego dnia wyjmujemy mięso z marynaty i chwilę obsmażamy na gorącym tłuszczu. Do miski, w której mieliśmy marynatę wsypujemy papryką i część wyciśniętego czosnku. Obtaczamy jeszcze raz mięso i wkładamy do piekarnika nagrzanego, do 200 stopni. Pieczemy ok. 30 min w takiej temperaturze. Następne 30 min w 180 stopniach. Po tym czasie posypujemy pieczeń resztą czosnku i pieczemy jeszcze 15 min w temperaturze 160 stopni. Wyjmujemy- podajemy gorące do obiadu. Jak zostanie mamy zimne do kanapek.
 SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.