Wykonanie
HomeSŁODKOŚCIrolada z
jabłkamiPolecam przepis na roladę
jabłkową dla osób które wolą nie za słodkie ciasto..Produkty:
Biszkopt:5
jajek1 łyżeczka
proszku do pieczenia4 łyŻki
mąki najlepiej jednak dobrej tortowej1 łyżka
olejuWykonanie:Rozdzielamy
białka od
żółtek i z
białek ubijamy sztywną pianę dodajemy po jednym
jajku z cześcią
cukru..ubijamy robotę aż dodamy wszystkie
żółtka i
cukier..wsypujemy
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia oraz wlewam
olej..Delikatnie mieszam ..absolutnie nie robotem ..aż połaczą sie wszystkie składniki wylewam na blachę 40×30 wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut./
Biszkopt po zrobieniu zaraz musi iść do pieca..Nie może stać..Po upieczeniu ,wyrzucamy na ręcznik kuchenny wierzchnią stroną do dołu i zwijamy rulon. Pozostawiając do wystygnięcia ..Wszystkie produkty muszą być w temperaturze pokojowej..Nadzienie:5-6 dużych
jabłek1
galaretka najkorzystniej żółta cytrynowa ja nie miałam i dodałam
agrestową jak widać na zdjęciu trochę mi sie dlatego zazieleniły
cukier według uznania jak ktoś lubi może dodać
cynamon ale nie koniecznieWykonanie:
Jabłka obieramy i drobno kroimy..do garna dajemy obrane i pokrojone
jabłka zalewamy odrobiną
wody kilka łyżek..gotujemy aż do miękkości..W
między czasie gotujemy
galaretkę z 1 szklanką
wody wlewamy do
jabłek mieszamy i odstawiamy do wystudzenia i stężenia..Na
biszkopt nakładamy
jabłka ,zawijamy i polewamy lukrem ..posypujemy
czekoladą ..U mnie
jabłka obojętnie w jaki sposób zrobie i tak są chętnie zjadane ..Polecam serdecznie ..Powiązany przepis:rolada
kakaowa z kremem
cappuccionosurówka z
poraWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy