Wykonanie
HomeDANIA
MIĘSNEłazanki z
wędzonym boczkiemPolecam Państwu przepis na łazanki z
wędzonym boczkiem .Podstawą dobrej potrawy jest dobra
kapusta kiszona..a dodatki to już indywidualnie jak kto lubiProdukty:40 dag
makaronu łazankowego lub innego1/2 kg
kapusty kiszonej4
ziele angielskie ,2
liście laurowe30 dag
pieczarek1 duża
cebula2 łyzki
koncentratu pomidorowego30 dag
boczku wędzonegomasło do smażenia lub
smalecpieprz ,
soląWykonanie:
Kapustę gotujemy 40 minut w małej ilości
wody ,odcedzamy..Na rozgrzaną patelnie wrzucamy pokrojony
boczek po chwilowym obsmażeniu dodajemy drobno pokrojoną
cebule i smażymy do zarumienienia,można dodać trochę sklarowanego
masła lub
smalcu .Następnie dodajmy
pieczarki pokrojone w paski ja dodałam także klika
grzybków lesnych /zawsze mam mrożone /ale najlepiej świeże ..Smażymy 5 minut ..zalewamy przecierem tzn..rozprowadzić przecier w 1/2 szklanki
wody i wlać do smażonej
cebuli z
grzybami..razem przesmazyć około 5 minut..doprawić
solą i
pieprzem i dodać
makaron oczywiście wcześniej ugotowanysmażyć czesto mieszając razem następne 5 minut..I to by było na tyle..Mozemy podawać..Zyczę smacznegoPowiązany przepis:łazanki wegetariańskiepieczeń z
karkówki na zimnoWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy