ßßß Cookit - przepis na grzyby leśne w smietanie

grzyby leśne w smietanie

nazwa

Wykonanie

Home
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
grzyby leśne w śmietanie
Składniki:
50 dkg (oczywiście może być więcej) świeżych grzybów
1 duża lub 2 mniejsze cebule
2 łyżki masła
2 łyżki oliwy z oliwek
duży pęczek natki pietruszki
1/2 szklanki śmietany
sól, pieprz
Wykonanie:
Grzyby oczyścić z igliwia i piasku (ja unikam płukania ich w wodzie – kapelusze wystarczy na koniec przetrzeć wilgotną ściereczką). Pokroić na mniejsze kawałki.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Natkę opłukać i osuszyć. drobno pokroić..
Na patelni rozgrzać oliwę i masło, wrzucić pokrojoną cebulę i zeszklić. Dodać grzyby i na silnym ogniu smażymy chwilkę , delikatnie mieszając jednocześnie uważając by się nie przypaliły
doprawić solą i pieprzem ,dolać odrobinę wody i dusić na wolnym ogniu około 15 minut .
Na końcu dodajemy śmietanę zahartowaną wydzielonym sosem oraz natkę pietruszki..przegotowując na wolnym ogniu..
Podajemy z grubym makaronem..
Nie mam na razie tegorocznych zdjęć ,ponieważ u mnie nie ma jeszcze grzybów..jak się tylko pojawią dodam..Tak zrobione grzyby są przesmaczne
polecam serdecznie
Powiązany przepis:
tortilla wegetariańska
kaczka nadziewana jabłkami – marynowana
Współpraca
O blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.
Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.
Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.
Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisów
Zakaz kopiowania zdjęć z naszego blogu
Najnowsze wpisy
flaki wołowe
tort walentynkowy
zapiekanka z brokułami i kurczakiem
AKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWE
BEZ KATEGORII
DANIA DIETETYCZNE
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA REGIONALNE
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
KREMY
NAPOJE / KOKTAJLE
PRZYSTAWKI
RYBY / OWOCE MORZA
SAŁATKI / SURÓWKI
SŁODKOŚCI
SOSY
ZUPY
Strony
CIASTECZKA
DOBRE RADY
KONTAKT
PRZELICZNIK KULINARNY
SAVOIR-VIVRE PRZY STOLE
Współpraca
Popularne przepisy
chałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarniku
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Polecamy
Źródło:http://www.ugotujmycos.pl/grzyby-lesne-w-smietanie