Wykonanie
HomeDANIA
MIĘSNEfasolka po bretońsku
Polecam przepis na
fasolkę po bretońsku ..Ja uwielbiam
fosolkę po bretońsku od dzieciństwa..Syte a zarazem smaczne danie najlepsze na okres jesienno-zimowy..Produkty:1/2 kg
fasoli najkorzystniej jasiek\2
cebule2-3 ząbki
czosnku1 średni
koncentrat pomidorowy20 dag
boczku30 dag
kiełbasyziele angielskie,
liść laurowy,
pieprz ,
sólodrobina
cukrusmalec do smażenia1 łyżka
majerankuWykonanie:
Fasolkę zalewamy
wodą i odstawiamy na całą noc. Na drugi dzień odlej
wodę, w której
fasola się moczyła, zalewamy świeżą
wodą,tak by była lekko ponad poziom
fasolki i gotujemy do miękkości razem z
liściem laurowym,
zielem angielskim oraz
solą. Gdy
fasola będzie zupełnie miękka na patelni na
smalcu lub
oleju przesmażamy
cebulę do momentu zeszklenia następnie dodajemy pokrojony
boczek i
kiełbasę .Na końcu dodajemy koncentrat rozprowadzony w szklance
wody. przyprawiamy do smaku
cukrem,
solą,oraz roztartym
czosnkiem z
majerankiem i
pieprzem .Chwilę razem gotujemy.Przelewamy wszystko do
fasoli i gotujemy razem na wolnym ogniu około 15 minut..Powiązany przepis:warzywa panierowane w cieście naleśnikowymWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy