ßßß Cookit - przepis na fasolka po bretońsku

fasolka po bretońsku

nazwa

Wykonanie

Home
DANIA MIĘSNE
fasolka po bretońsku
Polecam przepis na fasolkę po bretońsku ..Ja uwielbiam fosolkę po bretońsku od dzieciństwa..
Syte a zarazem smaczne danie najlepsze na okres jesienno-zimowy..
Produkty:
1/2 kg fasoli najkorzystniej jasiek\
2 cebule
2-3 ząbki czosnku
1 średni koncentrat pomidorowy
20 dag boczku
30 dag kiełbasy
ziele angielskie,liść laurowy,pieprz ,sól
odrobina cukru
smalec do smażenia
1 łyżka majeranku
Wykonanie:
Fasolkę zalewamy wodą i odstawiamy na całą noc. Na drugi dzień odlej wodę, w której fasola się moczyła, zalewamy świeżą wodą,tak by była lekko ponad poziom fasolki i gotujemy do miękkości razem z liściem laurowym, zielem angielskim oraz solą. Gdy fasola będzie zupełnie miękka na patelni na smalcu lub oleju przesmażamy cebulę do momentu zeszklenia następnie dodajemy pokrojony boczek i kiełbasę .Na końcu dodajemy koncentrat rozprowadzony w szklance wody. przyprawiamy do smaku cukrem, solą,oraz roztartym czosnkiem z majerankiem i pieprzem .Chwilę razem gotujemy.
Przelewamy wszystko do fasoli i gotujemy razem na wolnym ogniu około 15 minut..
Powiązany przepis:
warzywa panierowane w cieście naleśnikowym
Współpraca
O blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.
Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.
Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.
Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisów
Zakaz kopiowania zdjęć z naszego blogu
Najnowsze wpisy
flaki wołowe
tort walentynkowy
zapiekanka z brokułami i kurczakiem
AKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWE
BEZ KATEGORII
DANIA DIETETYCZNE
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA REGIONALNE
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
KREMY
NAPOJE / KOKTAJLE
PRZYSTAWKI
RYBY / OWOCE MORZA
SAŁATKI / SURÓWKI
SŁODKOŚCI
SOSY
ZUPY
Strony
CIASTECZKA
DOBRE RADY
KONTAKT
PRZELICZNIK KULINARNY
SAVOIR-VIVRE PRZY STOLE
Współpraca
Popularne przepisy
chałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarniku
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Polecamy
Źródło:http://www.ugotujmycos.pl/fasolka-po-bretonsku