Wykonanie
Orzechowy sen o
cynamonie … Hmmm, nie – nie śnił mi się dzisiaj
cynamon. To oryginalna nazwa pralinek Rawnello ! Są po prostu genialnePomyślałam, że właśnie te będą idealnie pasować do mojego
dyniowego tofurniczka . Cudowny jest fakt, że pojawia się coraz więcej takich słodkości – naturalnych, zdrowych, wegańskich, bez
cukru i glutenu, a tym wypadku jeszcze surowych! Jestem za tym, żeby produkty takie jak firmy Raw And Happy pojawiały się w supermarketach i innych mniejszych sklepach. Może to bardziej pokusiło by ludzi do tego by odżywiać się zdrowiej i uświadomiło ich, że weganizm jest po prostu pyszny!Wracając do pralinek… nie łatwo powstrzymać się by nie zjeść na raz całej paczki. Stanowiły pięknie (i smaczne!) zwieńczenie mojego tofurnika z
dynią,
kokosem i
cynamonem –
trio idealne! Uwielbiam strukturę jaką dodaje
dynia. Tofurnik był zbity, kremowy, a zarazem delikatny – rozpływał się w ustach. „Cud, orzeszki i cynamon” po prostu! Nie ma to jak zaczynać słodko dzień, z deserem 😀
dyniowo-
kokosowy tofurniczek na zimno z
cynamonem podany z
orzechowo-cynamonowoymi pralinkami Rawnellopumpkin-coconut
tofu cheescake with cinnamon served with nut-cinnamon Rawnello ballsSkładniki:2/3 kostki naturalnego
tofu – ok. 250-260głyżka wiórek
kokosowychłyżka
soku z cytrynyłyżka
syropu daktylowego2-3spore łyżki puree
dyniowego (tu:
dynia Hokkaido)ok. 1/3-1/2 łyżeczki
cynamonu1/2 szklanki
mleka roślinnego (najlepiej
kokosowe)ok.1/2 łyżeczki agaru4 pralinki
orzechowo-
cynamonowe Rawnello
Tofu zmiksować z
kokosem,
cytryną,
syropem,
dynią,
cynamonem – ma wyjść gęsty, gładki ‚twarożek’. Agar zagotować na
mleku. Na koniec wmieszać bardzo dokładnie do gotowej dyniowej masy z
tofu i przełożyć do dowolnego naczynia. Wstawić do lodówki. Najlepiej na całą noc. Rano podawać z dowolnymi dodatkami. Z całego
serca polecam przybrać go pralinkami Rawnello . Smacznego!Pierwsze pralinki Rawnello, które mam przyjemność próbować…
Orzechowy sen o
cynamonie. W skład wchodzą 100% BIO składniki :
daktyle,
orzechy 25% –
migdał, laskowy i włoski,
cynamon 2% . Czyż to nie jest wymarzony skład słodkości?! Jak dla mnie TAKPralinki smakują świetnie – ja po prostu mam słabość do
daktyli, a co więcej –
orzechów. Z czystym
sercem polecam Wam zakup. Tymczasem szykujcie się na recenzje kolejnych smaków!
Więcej szukajcie tutaj oraz na stronie producenta . Zapraszam!Tak przy okazji – dziś takie słodkie, deserowe śniadanie nie bez okazji – już ROK jestem weganką i czuję się wspaniale!!! Go VEGAN!Miłego i smacznego dnia!