ßßß Cookit - przepis na Orzechowy sen o cynamonie.

Orzechowy sen o cynamonie.

nazwa

Wykonanie

Orzechowy sen o cynamonie … Hmmm, nie – nie śnił mi się dzisiaj cynamon. To oryginalna nazwa pralinek Rawnello ! Są po prostu genialne
Pomyślałam, że właśnie te będą idealnie pasować do mojego dyniowego tofurniczka . Cudowny jest fakt, że pojawia się coraz więcej takich słodkości – naturalnych, zdrowych, wegańskich, bez cukru i glutenu, a tym wypadku jeszcze surowych! Jestem za tym, żeby produkty takie jak firmy Raw And Happy pojawiały się w supermarketach i innych mniejszych sklepach. Może to bardziej pokusiło by ludzi do tego by odżywiać się zdrowiej i uświadomiło ich, że weganizm jest po prostu pyszny!
Wracając do pralinek… nie łatwo powstrzymać się by nie zjeść na raz całej paczki. Stanowiły pięknie (i smaczne!) zwieńczenie mojego tofurnika z dynią, kokosem i cynamonemtrio idealne! Uwielbiam strukturę jaką dodaje dynia. Tofurnik był zbity, kremowy, a zarazem delikatny – rozpływał się w ustach. „Cud, orzeszki i cynamon” po prostu! Nie ma to jak zaczynać słodko dzień, z deserem 😀
dyniowo-kokosowy tofurniczek na zimno z cynamonem podany z orzechowo-cynamonowoymi pralinkami Rawnello
pumpkin-coconut tofu cheescake with cinnamon served with nut-cinnamon Rawnello balls
Składniki:
2/3 kostki naturalnego tofu – ok. 250-260g
łyżka wiórek kokosowych
łyżka soku z cytryny
łyżka syropu daktylowego
2-3spore łyżki puree dyniowego (tu: dynia Hokkaido)
ok. 1/3-1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 szklanki mleka roślinnego (najlepiej kokosowe)
ok.1/2 łyżeczki agaru
4 pralinki orzechowo-cynamonowe Rawnello
Tofu zmiksować z kokosem, cytryną, syropem, dynią, cynamonem – ma wyjść gęsty, gładki ‚twarożek’. Agar zagotować na mleku. Na koniec wmieszać bardzo dokładnie do gotowej dyniowej masy z tofu i przełożyć do dowolnego naczynia. Wstawić do lodówki. Najlepiej na całą noc. Rano podawać z dowolnymi dodatkami. Z całego serca polecam przybrać go pralinkami Rawnello . Smacznego!
Pierwsze pralinki Rawnello, które mam przyjemność próbować… Orzechowy sen o cynamonie. W skład wchodzą 100% BIO składniki : daktyle, orzechy 25% – migdał, laskowy i włoski, cynamon 2% . Czyż to nie jest wymarzony skład słodkości?! Jak dla mnie TAK
Pralinki smakują świetnie – ja po prostu mam słabość do daktyli, a co więcej – orzechów. Z czystym sercem polecam Wam zakup. Tymczasem szykujcie się na recenzje kolejnych smaków!
Więcej szukajcie tutaj oraz na stronie producenta . Zapraszam!
Tak przy okazji – dziś takie słodkie, deserowe śniadanie nie bez okazji – już ROK jestem weganką i czuję się wspaniale!!! Go VEGAN!
Miłego i smacznego dnia!
Źródło:http://www.anappleaday.pl/2015/10/orzechowy-sen-o-cynamonie.html