Wykonanie
Papryka faszerowana
mięsem mielonym i
ryżem to jak dla mnie bardzo smaczne danie.
Papryki rozpływają się w ustach, a farsz jest idealny.Inspiracja przepisu
Składniki:5
czerwonych papryk1 woreczek
ryżu20 dag startego
żółtego sera40 dag
mięsa mielonego1 puszka
kukurydzyodrobina
wody1
cebula2 ząbki
czosnkuodrobina
olejuprzyprawy:
słodka papryka,
chilli, suszona
natka pietruszki bądź świeża,
sól,
pieprzRyż ugotować w lekko solonej wodzie.
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na
oleju. Dodać
mięso mielone, podsmażyć, na koniec dodać posiekany
czosnek. Doprawić. Wymieszać
mięso z
ryżem,
pietruszką,
kukurydzą i połową
sera.
Papryki umyć, wyciąć gniazda nasienne. Przeciąć
papryki na połówki, faszerować każdą część, a na wierzch posypać
żółtym serem.
Papryki układać w naczyniu żaroodpornym i na dno wlać odrobinę
wody. Piec ok. 40 minut w 180 st. C.