Wykonanie
Zapiekanka makaronowa z tu ńczykiem i
rodzynkami to danie w rodzaju "nie mam czasu na gotowanie, a muszę szybko zjeść coś ciepłego". Połączenie
tuńczyka z
rodzynkami,
oregano,
oliwą z oliwek i
makaronem dało zaskakująco dobry efekt. Zapiekanka jest lekko pikantna, pachnąca, a co najważniejsze gorąca i gotowa do spożycia w 10 minut!
Składniki dla 2 os ób: 150 g
makaronu, 2 op. tu ńczyka, 2 łyżki
rodzynek sułtanek, 4 łyżki
oliwy z oliwek, s ól morska,
suszone oreganoPrzygotowanie: Ugotowany pół twardo
makaron prze ł ó ż do foremki do zapiekania, wymieszaj z kawałkami
tuńczyka,
rodzynkami,
oliwą z oliwek oraz szczyptą
soli morskiej i
ziołami. Wstaw do nagrzanego piekarnika na 1-2 minuty. Zapiekanka makaronowa z
tuńczykiem i
rodzynkami gotowa do podania na st ó ł!Zobacz więcej przepis ów na szybkie Dania z
makaronem .