Wykonanie
Nie znoszę chińskich zupek, jednak muszę przyznać, że są wyjątkowo wygodnym i smacznym składnikiem sałatek. Wygodnym bo nie trzeba ich gotować, wystarczy że "opiją się"
majonezem lub
sosem sałatkowym i błyskawicznie miękną. Do takiej sałatki można dodać przeróżne składniki. Ja tym razem dodałam
brokuł.
2 opakowania zupek chińskich (
serowe lub rosołowe)1
brokuł1 długi
ogórek1
cebula1-2 mięsiste
pomidorymajonezBrokuł rozdrobnić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie (ale nie rozgotować).
Ogórka obrać ze skórki,
pomidory sparzyć zdjąć skórkę i razem z
cebulą pokroić w kostkę. Dodać pokruszony
makaron, proszek z zupek, wymieszać i pozostawić na godzinę, aby
makaron opił się wilgocią warzyw, na końcu dodać
majonez.