ßßß Cookit - przepis na Puszyste racuchy z jabłkami

Puszyste racuchy z jabłkami

nazwa

Wykonanie

Takie racuchy gościły bardzo często na rodzinnym stole to wspomnienie mojego dzieciństwa. Racuchy lubią chyba wszystkie dzieci, nawet moja wybredna Zosia
Idealne na śniadanie, obiad czy kolację. Sprawdzą się wszędzie. Można przygotować wcześniej , zapakować w pudełko i do torebki. Są puszyste i lekko słodkie. Przepis bardzo prosty. Gorąco polecam.
SKŁADNIKI:
1 jajko
3 łyżki cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 szklanki mąki
1 szklanka mleka
1 duże jabłko
cukier puder
olej do smażenia
PRZYGOTOWANIE:
Do misy robota kuchennego wbijamy jajko, dosypujemy cukier i ubijamy na puszystą masę. Następnie stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Dokładnie mieszkamy składniki. Jabłko obieramy i kroimy w drobną kostkę, dodajemy do misy i ponownie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, na małym ogniu smażymy na brązowo. Po usmażeniu odkładamy na papierowy ręcznik aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego:)
Źródło:http://potravel.pl/2015/09/18/puszyste-racuchy-z-jablkami