Sezon truskawkowy za nami, przechodzimy na maliny, borówki i jagody. Dziś tarta bez pieczenia z kremem mascarpone oraz świeżymi letnimi owocami. Dość prosta i szybka w wykonaniu. Dzięki gorzkiej czekoladzie spód idealnie komponuje się ze słodkim kremem. Owoce oczywiście można zmienić. Co kto lubi. Polecam:)SKŁADNIKI:tarta:300 g markiz czekoladowych z nadzieniem czekoladowym50 g gorzkiej lub mlecznej czekolady50 g masłamasa:250 g serka mascarpone200 g mleka słodzonego skondensowanegododatkowo:malinyborówkiPRZYGOTOWANIE:Markizy przełożyć do malaksera, dodać połamaną na kawałki czekoladę oraz 50 g niesłonego masła ( w temperaturze pokojowej) . Całość dokładnie zmiksować, masa powinna mieć konsystencję mokrego piasku. Przełożyć do foremki w wciąganym dnem i dokładnie dociskać. Wstawić do lodówki. W tym czasie przygotować krem. Mascarpone i mleko skondensowane przełożyć do miski i zmiksować na puszysty krem. ( końcówka do ubijania jajek) Przełożyć do schłodzonego spodu, z wierzchu dowolnie udekorować malinami i borówkami. Wstawić do lodówki na godzinkę. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego