Na osłodę dzisiejszego dnia proponuję szybką tartę z kremem z serka mascarpone i białej czekolady z dodatkiem malin. Jest naprawdę prosta i przepyszna. Letnie owoce jeszcze są, więc korzystajmy! :)/forma o średnicy 28 cm/200g ciasteczek digestive50g masła250g mascarpone100g serka śmietankowego100g białej czekolady300g malinCiasteczka rozdrobnić w malakserze wraz z masłem na gładką masę. Wyłożyć ją, dociskając, na spód i boki formy. Wstawić do lodówki. Czekoladę rozpuścić i ostudzić. Następnie dodać do niej serekśmietankowy i wymieszać. Dodać mascarpone i jeszcze raz bardzo dokładnie wymieszać na jednolity krem. Przełożyć go na wcześniej przygotowany i schłodzony spód. Wstawić do lodówki na około 5 godzin. Przed podaniem ułożyć maliny. Smacznego!