Wykonanie
Tortilla to taki obiad na szybko z tzw” przeglądem lodówki” czyli wkładamy do niej wszystko na co mamy ochotę lub wszystko co akurat mamy w lodówce. Tak było i w moim przypadku. Warzywa są zawsze a
szynce kończyła się data przydatności. Moja gastronomia-ekonomia:)
SKŁADNIKI:
wędlina dowolna w plastrach 10 szttortilla 3 placki
pomidor 2 szt
cebula 2 sztmix
sałat 1 garść
ketchup 3 łyżki
ser żółty tarty 3 łyżki
pieczarki w puszce 120g
masło 2 łyżeczki
czosnek 2 ząbkiPRZYGOTOWANIE:
Sałaty opłukać i osuszyć.
Pieczarki odsączyć z zalewy. Ja kupiłam
pieczarki pokrojone, niesolone, w wodzie. W rondelku rozpuścić łyżeczkę
masła, przełożyć
pieczarki, dodać przeciśnięty przez praskę
czosnek i poddusić na małym ogniu. Plastry
wędliny podsmażyć na patelni, można podpiec w piekarniku lub w mikrofalówce.
Cebulę i
pomidora umyć.
Cebulę obrać z wierzchniej warstwy i pokroić w piórka.
Pomidory pokroić plastry lub kostkę. Placki tortilli podgrzać w mikrofalówce, na nich ułożyć
szynkę, odrobinę
sałaty, posypać
serem żółtym tartym, dodać
pieczarki,
pomidory,
cebule i ponownie odrobinę
sałaty. Z wierzchu polać odrobiną
ketchupu- ale można go ominąć. Zwijać w rulon. Smacznego:)