Szybki pomysł na przekąskę. Świetnie się sprawdza jako przystawka dla gości :)Znika w expresowym tempie!Składniki:5 tortilli2 piersi z kurczakasólpieprzpapryka wędzona suszona5 liści kapusty pekińskiejpół avocado10 plasterków sera hochland10 plasterków szynkimajonezketchupWykonanie:Mięsko z kurczaka oczyszczam, kroję w paseczki. Wrzucam do miski, wlewam 3 łyżki oleju, dosypuję sól, pieprz i paprykę wędzoną i mieszam. Odstawiam do lodówki na 1-2h. Następnie wrzucam na patelnie i smażę do ścięcia mięsa. Tortillę smaruję najpierw ketchupem i majonezem (paski wzdłuż). Awokado obieram i kroję w paski. Układam w linii pionowej na brzegu placka. obok mięso. Rozkładam liść kapusty pekińskiej, 2 plasterki sera i dwa szynki. Szynkę można zastąpić np salami. Lub zrobić kilka odmian wrapów. Całość solidnie i mocno zaciskam i zwijam. Zapiekam w piecu jakieś 10-15 minut w temperaturze 180c. Po wyjęciu każdego zwiniętego wrapa dzielę i kroję na 4 części. Każdą część przebijam wykałaczką. Gotowe!