ßßß
Składniki:ok 0,5 kg dag mięsa mielonego20 dag sera w kostce (lub ok 4 plastry)ostra papryka (przyprawa) chili lub tabascochilisólpieprzjajko4 łyżki bułki tartej2 łyżki mlekaolej
Wykonanie:Mięso mielone doprawiamy wg uznania. Dodajemy jajko oraz bułkę tartą namoczoną w mleku (całe mleko musi wsiąknąć w bułkę - nadmiar odcedzamy) to sprawi, że nasze klopsiki będą puszyste i soczyste. Dodajemy ostrą paprykę oraz kilka kropel chili (może być tabasco) - chodzi o to by klopsy były ostre. Formujemy klopsy a do każdego wpychamy w środek kosteczkę sera.Robiłam też klopsy gdzie ser ścierałam na tarce i dodawałam do mięsa mielonego.Mi z tych proporcji wychodzi ok 12 klopsów. Ukulanego klopsa obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.Smaczności !