Śniadania rzadko paruję, bo rano niestety ważniejsza jest dla mnie kawa :) Bez niej nie funkcjonuje :) Ale jak mam wolne, albo w weekend staram się je robić :) Na blogu mam dużo obiadów, ale postaram się żeby było również coraz więcej śniadań i deserów :) Taki jest plan :) Poniżej przepis na faszerowane jajka na twardo na parze.Składniki :2 jajka2 rzodkiewki1/4 ogórka2 łyżeczki jogurtu naturalnegoszczypiorek1/2 małej czerwonej cebuliPrzyprawy:pieprzziołowypieprz czarnyJajka wkładamy do parowaru i włączamy urządzenie na 15 minut.Rzodkiewki i ogórka myjemy i kroimy w kostkę.Szczypiorek myjemy i kroimy w kawałki.Cebule drobno siekamy i parzymy wrzątkiem.Kiedy parowar się wyłączy, czekamy aż jajka ostygną i obieramy je.Kroimy jajka na pół i wyjmujemy łyżeczką żółtka.Żółtka rozdrabniamy widelcem i dodajemy do nich rzodkiewkę, ogórka, szczypiorek, cebulę i przyprawiamy wszystko pieprzemziołowym i czarnym. Dodajemy jogurt naturalny i dokładnie mieszamy.Farszem nadziewamy białka jajek :)Czekam na Wasze komentarze oraz uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, daj znać czy Ci smakowało i jak się udało.Pozdrawiam i smacznego.Adam