ßßß Cookit - przepis na Faszerowane jajka na twardo z parowaru

Faszerowane jajka na twardo z parowaru

nazwa

Wykonanie

Śniadania rzadko paruję, bo rano niestety ważniejsza jest dla mnie kawa :) Bez niej nie funkcjonuje :) Ale jak mam wolne, albo w weekend staram się je robić :) Na blogu mam dużo obiadów, ale postaram się żeby było również coraz więcej śniadań i deserów :) Taki jest plan :) Poniżej przepis na faszerowane jajka na twardo na parze.
Składniki :
2 jajka
2 rzodkiewki
1/4 ogórka
2 łyżeczki jogurtu naturalnego
szczypiorek
1/2 małej czerwonej cebuli
Przyprawy:
pieprz ziołowy
pieprz czarny
Jajka wkładamy do parowaru i włączamy urządzenie na 15 minut.
Rzodkiewki i ogórka myjemy i kroimy w kostkę.
Szczypiorek myjemy i kroimy w kawałki.
Cebule drobno siekamy i parzymy wrzątkiem.
Kiedy parowar się wyłączy, czekamy aż jajka ostygną i obieramy je.
Kroimy jajka na pół i wyjmujemy łyżeczką żółtka.
Żółtka rozdrabniamy widelcem i dodajemy do nich rzodkiewkę, ogórka, szczypiorek, cebulę i przyprawiamy wszystko pieprzem ziołowym i czarnym. Dodajemy jogurt naturalny i dokładnie mieszamy.
Farszem nadziewamy białka jajek :)
Czekam na Wasze komentarze oraz uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, daj znać czy Ci smakowało i jak się udało.
Pozdrawiam i smacznego.
Adam
Źródło:http://parowarfaceta.blogspot.com/2015/10/faszerowane-jajka-na-twardo-z-parowaru.html