ßßß
Cookit - przepis na schab z figami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
schab z figami
Składniki
Schab
Cebula
Ocet winny
Oliwa z oliwek
Masło
Wino
Sól
Pieprz
Wykonanie
500g
schabu
lub polędwiczek
schabowych
6 fig świeżych lub 12 suszonych2
cebule
3 łyżki
octu winnego
3 łyżki
oliwy
2 łyżki
masła
3 łyżki
wina
sól
,
pieprz
Mięso
pokroić w plastry, posolić i popieprzyć ,
figi
pokroić,
cebulę
pokroić w plasterki. Na
oliwie
zrumienić
mięso
z obu stron i wyjąć. Do tłuszczu ze smażenia dodać
masło
i delikatnie zrumienić
cebulkę
. Dodać
figi
,
ocet
,
wino
i dusić 5 min. Doprawić do smaku
solą
i
pieprzem
po czym dodać
mięso
. Dusić jeszcze 5 min. Podawać z
kaszą
(bulgur lub
kuskus
) lub
chlebem
.Jeżeli chcemy uzyskać sos, dodać 1/4 szkl
wody
.
Źródło:
http://swietnakuchnia.blogspot.com/2012/09/schab-z-figami.html
Przepisy powiązane
Schab z pesto w półwytrawnym winie Firmy Celebro
Schab z pesto w półwytrawnym winie Firmy Celebro
Schab z pesto w półwytrawnym winie Firmy Celebro
Schab z pesto w półwytrawnym winie Firmy Celebro
Schab z pesto w półwytrawnym winie Firmy Celebro
Składniki powiązane (0)