Wykonanie

Od dawna za mną chodził krem
pomidorowy i przyznam Wam, że ten wyszedł naprawdę dobrze:) Także polecam, bardzo szybki w wykonaniu, dla niezapowiedzianych gości albo na obiad w tygodniu.Składniki2 duże
czerwone papryki4 małe
pietruszki700 gram pasty z
pomidorów (mogą być te z puszki, czy w butelkach)2 średnie
cebule2 łyżki
masła4 duże ząbki
czosnku1 listr
wywaru mięsnego lub warzywnego (ewentualnie z
kostki rosołowej jeśli nie mamy czasu)5 listków świeżej
bazyliprzyprawy sól,
pieprz,
cukier,
sok z cytryny,
bazylia,
tymianek,
curry2 łyżki
serka mascarponeSposób przygotowaniaKrok 1
Paprykę,
pietruszkę,
cebulę oraz
czosnek kroimy i podsmażamy na
maśle aż zmiękną. Następnie przekładamy do garna, zalewamy
bulionem (tak by był około 2 cm nad warzywami) i dusimy jeszcze z 15 minut. Następnie dodajemy pastę
pomidorową i
serek mascarpone, zagotowujemy. Przyprawiamy. Podajemy z
serkiem mozzarellą i najlepiej z
bagietką czosnkową:)VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisyZapiekanka z
rybą i
kaszą gryczanąKrem z zielonych warzywJem zdrowo: Pełnoziarniste tagiatelle z sosem
brokułowym