ßßß Cookit - przepis na Dwukolorowa Stefanka

Dwukolorowa Stefanka

nazwa

Wykonanie

Składniki
dużo herbatników
masa
1 litr mleka
1 kostka margaryny
1 szklanka kaszy manny
1 szklanka cukru
1 opakowanie cukru wanilinowego
1 łyżka kakao
polewa
50g margaryny
2 łyżki kakao
2 łyżki cukru
odrobina wody
Sposób przygotowania
Krok 1
Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia. Na spód układamy warstwę herbatników.
Krok 2
Mleko, margarynę i oba cukry zagotowujemy, a następnie dosypujemy kaszę mannę i gotujemy, aż zgęstnieje. Do połowy masy dodajemy kakao i intensywnie mieszamy, aby nie było grudek.
Krok 3
Na herbatniki wylewamy jeszcze ciepłą białą masę, a na nią ciemną. Przykrywamy warstwą herbatników.
Krok 4
Składniki na polewę podgrzewamy, aż będzie gładka i lśniąca. Ostudzoną wylewamy na ciasto i wstawiamy je do lodówki.
Źródło:http://coolinarnie.pl/2014/07/13503/dwukolorowa-stefanka