Składnikidużo herbatnikówmasa1 litr mleka1 kostka margaryny1 szklanka kaszy manny1 szklanka cukru1 opakowanie cukru wanilinowego1 łyżka kakaopolewa50g margaryny2 łyżki kakao2 łyżki cukruodrobina wodySposób przygotowaniaKrok 1Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia. Na spód układamy warstwę herbatników.Krok 2Mleko, margarynę i oba cukry zagotowujemy, a następnie dosypujemy kaszę mannę i gotujemy, aż zgęstnieje. Do połowy masy dodajemy kakao i intensywnie mieszamy, aby nie było grudek.Krok 3Na herbatniki wylewamy jeszcze ciepłą białą masę, a na nią ciemną. Przykrywamy warstwą herbatników.Krok 4Składniki na polewę podgrzewamy, aż będzie gładka i lśniąca. Ostudzoną wylewamy na ciasto i wstawiamy je do lodówki.