SkładnikiCiasto3 szklanki mąki pszennej6 żółtek1 łyżeczka śmieany1 kostka masła lub margaryny2 łyżeczki proszku do pieczenia1 szklanka cukru pudru3 łyżki kakaoMasa3x 400 gram śmietany 18%6 białek1 opakowanie cukru waniliowego2 opakowania budyniu czekoladowego1 szklanka cukru2 łyżki kakaoSposób przygotowaniaCiastoKrok 1Mąkę przesiać, posiekać razem z masłem, dodać resztą składników i zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części (większą i mniejszą) i włożyć do zamrażalki na pół godziny (lub do lodówki na godzinę).MasaKrok 2Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać śmietany i budyń. Delikatnie zmiksować.Krok 3Jedną część ciasta takrujemy na uprzednio przygotowaną blachę. Podpiekamy około 15 minut. Następnie wylewamy gotową masę śmietanową i na wierzch tarkujemy resztę ciasta. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach. Zostawiamy do wystygnięcia w piekarniku.