SkładnikiBiszkopt1 szklanka mąki pszennej1 szklanka cukru3 jajka1/3 szklanki wody1 łyżeczka cukru waniliowegoMasa200 gram śmietany kremówki 30%2/3 szklanki cukru pudru1/2 szklanki dżemu malinowego1 1/2 łyżki żelatyny1/3 szklanki wrzątku1/2 opakowania galaretki malinowejPolewa1/2 tabliczki czekolady mlecznej2 łyżki mlekaSposób przygotowaniaKrok 1Galaretkę przyrządzam wg przepisu na opakowaniu.Przygotowuję biszkopt na roladę. Białka ubijam z cukrem, dodaję mąkę, wodę, żółtka i cukier waniliowy, mieszam.Krok 2Ostrożnie przekładam na blaszkę wyłożoną papierem (blaszka powinna być jak największa np. 28 x 35 cm, moja była nieco za mała i ciasto wyszło za grube i źle się rolowało). Równam. Wstawiam do nagrzanego do 200°C piekarnika i piekę 17 minut.Krok 3Gorącą! roladę przekładam na szmatkę, zdejmuję papier i roluję. W takiej zrolowanej pozycji zostawiam by wystygła.Krok 4Śmietanę kremówkę ubijam z cukrem pudrem na sztywno, dodaję dżem i przestudzoną żelatynę.Krok 5Nakładam masę na biszkopt (ostrożnie go rozwijam). Zastygniętą galaretkę kroimy na drobną kosteczkę rozkładamy na krem. Przygotowuję polewę: gotujemy do rozpuszczenia 0,5 tabliczki czekolady oraz 2 łyżki mleka i jeszcze ciepłą zalewamy ciasto. Chowam do lodówki na całą noc.