Wykonanie
Składniki3kg skrzydełek1 słoiczek
dżemu brzoskwiniowego1 słoiczek
koncentratu pomidorowego6 łyżek
ketchupu6 ząbków
czosnku zmiażdżonego3 łyżki
miodu6 łyżeczek
cukru2 łyżeczki
ostrej papryki1 łyżeczka
chilli1 łyżeczka
pieprzukilka ziarenek
ziela angielskiegoSposób przygotowaniaKrok 1Skrzydełka dzielimy na 3 części i obgotowujemy w dobrze osolonej wodzie około 5 min. od zagotowania.Krok 2Pozostałe składniki łączymy, powstaje zalewa.Krok 3Ostudzone skrzydełka wkładamy do rękawa do pieczenia i zalewany zalewą. Wiążemy worek i dokładnie mieszamy, aby zalewa pokryła dokładnie wszystkie części. Pieczemy ok. 1,5 h w 180°C. Po wyjęciu mieszamy całość i podajemy z drobnym
makaronem.