Wykonanie
Idealne, słodko-ostrne połączenie
miodu i pikantnych przypraw. Prawdziwie męskie danie.
Żeberka nie należą do najlżejszych potraw, ale czy jedzenie zawsze musi być “fit”?Składniki1,5kg
żeberek wieprzowych2 średnie
cebule4 ząbki
czosnku3 łyżki
miodu (płynnego)0,5 szklanki
ketchupu (pikantnego)0,5 szklanki
oleju3 łyżeczki
koncentratu pomidorowego1,5 łyżeczki
ostrej paprykisólpieprzSposób przygotowaniaKrok 1Przygotować marynatę z:
ketchupu, koncentratu,
miodu, przypraw oraz pokrojonej w cieniutkie piórka
cebulki i posiekanego
czosnku, wszystko to wymieszać z
olejem.Krok 21/3 marynaty wyłożyć na spód naczynia w którym będziemy piec
żeberka. Na to wykładamy wymoczone i osuszone
żeberka. Na wierzch wylewamy resztę marynaty. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki, na około 3 godziny. :)Krok 3Gdy
żeberka się "przegryzą" z marynatą wstawiamy je do piekarnika i pieczemy pod przykryciem przez minimum 2 godziny w 180 stopniach.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 8.8/ 10 (12 votes cast)
Żeberka w sosie
miodowo-
pomidorowym, 8.88.8 out of 10 based on 12 ratingsPodobne wpisy
Skrzydełka na ostro
Chili con carneStrogonow
Cannelloni z
sosem słodko-kwaśnym i beszamelem