ßßß


Składniki:3 kg papryki czerwonej,15 dag ostrej papryki chili,2 główki czosnku,4 liście laurowych,1/2 kg cukru,4 łyżki koncentratu pomidorowego,2 łyżki soli,350 ml octu 10%- JAMAR300 ml olejuWykonanie:Czerwoną paprykę myjemy, kroimy na pół, wydrążamy nasiona ze środka, z chili robimy to samo tyle że w rękawiczkach-grozi poparzeniem! Czosnek obieramy z łusek.
Następnie papryki i obrany czosnek mielimy w maszynce do mięsa o drobnych oczkach.
Zmielone warzywa przekładamy do garnka, wlewamy ocet, wsypujemy sól i cukier wrzucamy liście laurowe dodajemy koncentrat pomidorowy całość gotujemy 1 godzinę mieszając od czasu do czasu, po upływie tego czasu wlewamy olej gotujemy 15 minut-rozlewamy do wyparzonych słoiczków najlepiej małych, zakręcamy i gorące okręcamy w gruby koc-nie pasteryzujemy.
http://jamar.pl/