Wykonanie
ChrupekSkładniki1 paczka chrupek kukurydzianych1 kostka
margaryny0,5kg
krówek ((lub
toffi, irys))3 łyżeczki
kakao1 opakowanie
sezamuSposób przygotowaniaKrok 1W rondelku na małym ogniu roztapiamy
margarynę. Dodajemy
kakao. Mieszamy.Krok 2Do
margaryny wrzucamy
cukierki. Cały czas mieszamy na małym ogniu do rozpuszczenia.Krok 3Gdy
cukierki się rozpuszczą i uzyskamy gładką masę, dosypujemy
sezam, mieszamy.Krok 4Do osobnego dużego garnka wrzucamy chrupki i zalewamy je ciepłą masą (szybko zastyga). Mieszamy energicznie tak długo, aż wszystkie chrupki będą oblepione.Krok 5Całość przekładamy do blachy wyłożonej papierem lub folią. Następnie bierzemy tłuczek do
ziemniaków i dokładnie ubijamy chrupki w blaszce, aby się dobrze skleiły. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Kroimy na dość cienkie plastry. Smacznego!