Wykonanie
Pamiętacie je jeszcze? Niedawno pojawił się demotywator z przepisem na
ryżowe szyszki - smaki z dzieciństwa.Za namową jednej z naszych koleżanek zrobiliśmy je na bloga. Szczerze, ja za dzieciaka nie pamiętam, abym je jadał, ale hmm tak to już jest, że to co kiedyś nam mogło smakować, teraz nie do końca nam pasuje.
Składniki :- 300 g
krówek- 100 g
ryżu preparowanego- 1/3 kostki
margaryny- 1 łyżeczka
kakaoPrzygotowanie :1.
Krówki obieramy z papierków i topimy w garnku na małym ogniu.2. Dodajemy po trochu
margaryny i tworzymy jednolitą masę.3. Żeby szyszki były 2 kolorowe, połowę masy odlewamy i dosypujemy połowę
ryżu. Tworzymy szyszki i zostawiamy do ostygnięcia.4. Do drugiej połowy masy krówkowej dodajemy
kakao i mieszamy, następnie dodajemy resztę
ryżu i również formujemy szyszki5. Zostawiamy do wystygnięcia.S M A C Z N E G O ! ! !